Några råd till min kära dotter ifall jag hade någon ( citat Anna Maria Lenngren), och till mina kära söner förstås.

Kära du, satsa på kvalitet.

Ja, jag vet. Du har inte råd. Men önska dig bra grejer till jul, påsk, pingst, examen, födelsedag- what ever-  gör det bara. Eller varför inte spara…hur otänkbart det än kan vara, i stället för att kasta pengar på sån’t som sunkar till sig efter något år.

Vardagprylar att bli av glad ger vardagsglädje. Icke att förakta. Ja, jag vet, jag låter som husmorsoraklet Ria Wägner på 50-talet, men ändå.

Här är några tips

Margaretaskålar, tre stycken i olika storlekar. Ja, reklam. Nej, jag tar inte emot reklampengar.

Skålarna håller hur länge som helst. Min mamma köpte sina på 70-talet, orange förstås. Varade tills hon dog 2011 och togs över av oss barn. I dag finns de i så fina färger.

Handdukar av bra kvalitet. Varför har jag inte, förrän vi byggde om badrummet för nio år sedan investerat i fina handdukar? Ja, de var dyra, men de är ju fortfarande som nya. Noppar sig aldrig, inga lösa trådar, hängarna håller att hänga i. Kommer att vara supersnygga i ytterligare nio år. Minst.

Knivar. Bra knivar kostar guld och är guld värda.

För att inte tala om en bra knivslip. Två minuter med slipen och man har helt nya knivar. Yeah!

Bra baskläder av bra kvalitet. T ex en morgonrock. Min fick jag till 45-årsdagen för tjugo år sedan. Först nu börjar den ge sig, med hål på kragen. Ska köpa en ny av samma sort som håller livet ut. Eller svarta byxor och svart kofta. Använder jämt fast de säkert är 6-7 år gamla. Passar till allt.

Satsa på kvalitet, det är hållbart i det långa loppet. Både för hushållsekonomin och miljön.