Jäklar vad fransmännen, eller snarare franska bönder, är kitsliga. Nu förbjuder Frankrike tillverkare att kalla en korv gjord på vegetariska råvaror för korv. Ordet korv är bara förbehållet animaliska råvaror.  Liksom burgare och bacon. En burgare som är gjord av linser får inte kallas linsburgare. Som om vi skulle tro att en linsburgare egentligen är gjord av kött och inte linser. Blir trött.

Laxkorven är ju gjord av djur, d v s med animaliskt ursprung, men kanske måste korven ha däggdjur som råvara för att få kallas korv. Vad vet jag. Vad tycker fransmännen?

För mig är en korv en korv om den ser ut som en korv, oavsett vad den är gjord av.

Hopps nu inte fransoserna inbillar EU att vi ska ha samma regler här som där beträffande korvar och burgare. Havremjölk får ju inte kallas för mjölk utan havredryck. ”Mjölk” är som begrepp skyddat, och det har vi att rätta oss efter.

Håll fingrarna från korven uppmanar jag EU!

PS: Skickar mina synpunkter till  Livsmedelsverket och Näringsdepartementet så de inte kommer på andra tankar än att kalla en korv för en korv när de förhandlar med fransmännen och EU.