Smakade just på Felix köttfärspaj som min man Ulf langade in i mikron från frysen. Blev klar på 5 minuter. Riktigt god och välkryddad.

Kollade nyfiket vad han stoppade i sig. Nu är jag ingen expert på pajer, men läser jag ingrediensförteckningen så innehåller pajen väl ungefär vad jag själv skulle stoppa i en köttfärspaj om jag gjorde den från grunden. Inga konstigheter. Eller hur? Absolut för mycket mättat fett för att platsa i Livsmedelsverkets kostråd, men Ulf äter ju inte pajen varje dag. Fast dra ner rejält på fettet, Orkla, så blir pajen riktigt bra!

Ulf äter ensam de kvällar jag är ute och roar mig. Han gillar inte att laga mat när han inte har någon att dela den med. Förstår honom så väl. Urtråkigt. Då är färdigmat bra att ta till.

Många färdigrätter har blivit sååå mycket bättre sedan Mats-Eric Nilsson skrev sin bok ”Den hemliga kocken” som drog vanära över den mesta industrimaten. Det var 2007 och då var färdigmaten inget att hurra för. Tillsatsstinn och smaklös.

Orkla, Dafgårds och många andra fabrikanter la på ett jäkla kol och utvecklade bättre mat. I dag är det lätt att hitta maträtter som efter några minuter i mikron är helt okej, till och med riktigt bra både till smak och innehåll. Heja!

PS: Lite konstigheter är det i pajen, shea och kokosfett. Inget som jag använder. Men det har tillverkaren kanske petat i för att slippa margarinet. Då blir ingrediensförteckningen längre. Det är min enkla hypotes.