Arkiv Hälsa Mat & Livsmedel Omvärld & Trender

Blomkål på G – eller?

2 april, 2019

Även om den glutenfria hypen verkar att ha tacklat av en aning i Sverige så är det inte fallet i det stora landet i väster. Där förknippas glutenfritt med hälsa och nya produkter spottas fram i rasande takt. Vad sägs om denna “better for you pizza” med botten av blomkål i stället för vetemjöl, utan gluten och knappt några kolhydrater. Eller Sweet potatoast, rostebröd bakat på sötpotatis. Det lär gå superbra för företaget Caulipower.

Blomkål är i farten även på andra sätt i USA. Risproducenterna på krigsstigen mot blomkålsriset. Det är inte ris och då ska det inte heller få kallas för ris anser man, och nu ska riset skyddas från “kopior”. Diskussionen känns igen från striden om havremjölken som inte får kallas för mjölk utan dryck. Stöd har risproducenterna av “Truth in labelling bill” som ska skydda konsumenterna från vilseledande marknadsföring. Läs mer här.

 • Reply
  LenA
  9 april, 2019 at 09:49

  Med en glutenintolerant familjemedlem så blir jag glad för alla nya glutenfria produkter som kommer. Större valfrihet och bättre priser. Hurra!

  • Reply
   Louise Ungerth
   9 april, 2019 at 20:23

   LenA: Det förstår jag verkligen. Utmärkt med fler produkter för glutenintoleranta. Vad jag menar med “glutenhypen” är att många som inte är intoleranta eller mår dåligt av gluten förknippar “glutenfritt” med bättre hälsa rent allmänt, och så tror inte jag att det är.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.