Färsk mjölk är godast och allra godast är lågpastöriserad mjölk som håller 7 – 9 dagar i kylskåp. Det basunerar Arla ut på sina mjölkpaket.

Blir jäkligt irriterad. Hur tusan kan Arla vara så klantigt?

Varför påstår Arla att mjölken håller i 7- 9 dagar? När alla som arbetar för att minska matsvinnet propagerar för ”lukta, titta, smaka” innan man gör sig av med maten, oavsett vilket bäst före-datum som står på förpackningen. Även Arla gör det med märkningen”ofta bäst efter” som står i pytteskrift på mjölkpaketen.

Det slängs stora mängder mjölk i svenska hushåll för att bäst-före datum börjar närma sig eller har gått ut. Inte blir det bättre av att det står på förpackningen att mjölken håller 7- 9 dagar. Kass konsumentupplysning!

Skriv i stället:
”Mjölken håller ofta god kvalitet efter bäst före-datum, och sänker du temperaturen i ditt kylskåp till + 4 grader så håller mjölken riktigt länge. Titta lukta smaka! ”