Köpte shampo och balsam på nätet. Två flaskor förpackade i luft. Tre gånger så stor förpackning som själva innehållet. Så här kan det faktiskt inte fortsätta. Hur många lastbilar kör i onödan på våra vägar för att e-handelsförpackningarna innehåller mer luft än varor? Jag bara undrar.

Dessutom, hade shampot förpackats i en smidig påse som gått ner i brevlådan hade jag sluppit att ta bilen till utlämningsstället 2,5 km från mitt hus. Jo, jag vet. Jag hade kunnat gå. Varför skickas det dit förresten, och inte till min lokala ICA butik 300 meter hemifrån? Ska ta reda på det.

Wellpappkartonger i all ära, men säkert kan en påse av plast vara bättre för miljön på det stora hela taget. Det finns e-handelspåsar av återvunnen plast. Om de är dyrare, so what? Det är dyrt att frakta luft också. Både för plånboken och klimatet.