Arkiv Djur, Miljö & Klimat Mat & Livsmedel Matsvinn

Brödsvinn är hett

31 juli, 2019

I dag publiceras en artikel om brödsvinnet i Aftonbladet. Matsvinn är hett, brödsvinn är hett och engagerar. Har fått ovanligt många läsarreaktioner med kloka synpunkter via mejl direkt till mig. Skoj!

Intresset var också stort för vårt seminarium i Almedalen. Fullknökat, med cirka 90 pers i publiken samt en bra och rejält oense panel. Alla var överens om att svinnet är stort, däremot inte hur stort och hur det ska minska.

Diskussionerna inom branschen lär fortsätta i höst. Inte minst eftersom frågan har fått hyfsat stor uppmärksamhet i media, i SVT Rapport, Expressen och nu Aftonbladet. Det brukar elda på, och det behövs.

Flera har efterfrågat videoklipp från debatten men tyvärr gick det åt skogen, det blev något fel på den inspelning vi gjorde så den går inte att dela eller lägga upp här, till exempel.

Här är rapporten “Brödbusar är vi allihopa…” som publicerades inför debatten i Almedalen.

  • Reply
    M.M
    30 september, 2019 at 21:41

    Fördelen med att ha en egen tomt är att man kan skaffa sig en städpatrull av skator, kajor och kråkor. Varje morgon åker husets överblivna matrester ut på gräsmattan och fåglarna sitter i faggorna och väntar på festen.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.