I dag är det Internationella matsvinnsdagen instiftad av FN. Och  Sverige hakar på. Fast Danmark klår oss med råge. Här är ett axplock!

Livsmedelsverket vill ge oss #Svinnsikt, koll på hur mycket mat vi slänger alltså. Vi uppmanas därför att samla ihop all mat vi slänger under en dag, och sen fundera över hur vi kan minska vårt matsvinn. Här finns massa tips. Eget tips: Passa på att röja i kylskåpet!

Är du en #svinnfluencer? Tävla med restrecept! Compass Group driver mängder av restauranger och konferensanläggningar runt om i Sverige och utlyser en tävling för #svinnfluencers om bästa restrecept. Pris: Luncher för 2 000 kronor på deras restauranger! Anmäld dig här.

Too Good to go som minskar matsvinnet på restauranger och caféer med sin matsvinnapp, tipsar om alla #Svinnitiativ vi kan ta. Här kan du ta del av Åsa Sandberg och Paul Svenssons kloka ord om matsvinn i TV4 i morse.

Föreningen Matsvinnets sajt är äntligen snart klar tack vare mycket ideellt arbete av oss i styrelsen.

Danmark går ut hårt med Selina Juul och organisationen Stop spild av mat i spetsen. Den danska regeringen har gjort 29 september till sin dag och helt enkelt inrättat en nationell matsvinnsdag under devisen ”Danmark redder maten”. Mängder av aktiviteter planeras av Stop Spild av Mat och regeringens tankesmedja ”Forebyggelse av Matspild och Födevarutap ONE/THIRD”. Inspirerande!