Spaning på Coop Hagastaden, Nya Citygross, Coop och ICA Maxi, Häggvik.

Kolla in Coops nya butik i Hagastaden. Såå cool! Så har det låtit från många vänner. Ok, begav mig i dag till ”Stockholms mest innovativa butik” . Hur fin som helst. Stor och rymlig med stort och spännande sortiment, bra exponerat. Men butiken får ändå bottenbetyg av mig.


Hur kan Coop vara så korkad att installera en enda snabbkassa i hela butiken där man själv kan scanna och betala sina varor? Jag bara undrar.

För JAG VILL INTE ladda ner appen ”Scan & Pay”. Det är säkerligen ett enkelt betalningssystem och säkerligen framtiden. Men jag vill inte ha ytterligare en app i mobilen! Inte i dag i alla fall! Och då måste jag ställa mig antingen i kön till den enda manuella kassan som finns, som råkar vara sönder, eller i kön till den enda snabbkassan som finns i hela den jättetjusiga butiken. Sorry Coop Hagastaden. Noll poäng från mig. Fast ett plus i kanten för den färdigkokta fläskläggen. Fy satan vad gott, och så enkelt att få till ett bra mål mat! ( Precis när jag har släppt det här inlägget får jag ett pressmeddelande från Coop att Scan&Pay ska rullas ut i fler butiker. Se då till att ni också har ett antal snabbkassor!)

Citygross är tillbaka med ny butik i Häggvik. Fin, överskådlig, stort sortiment samt en käck grej. Fast det kanske fler livsmedelskedjor har infört? Nämligen att jag inte behövde lösa ett nytt Citygrosskort, det räcker med att skanna mitt körkort i fortsättningen för att få loss handscanningsapparaten, få rabatter e t c. Bra.

Coop och ICA Maxi i Häggvik har tampats om kunderna ett tag. Coop har förlorat mig, en trogen kund sedan många år. Det är jag inte längre. Har sagt till personalen många gånger de senaste två-tre åren att butiken måste skylta bättre så att man hittar vad man ska ha. Har travat runt och visat dem hur hopplöst det är. Och alltid fått samma svar. Ja, vi har sagt till, det skall åtgärdas. Snart.

Men än har det inte hänt. Väldigt nonchalant mot kunderna. Numera handlar jag bara där när jag ändå ska till Systemet som ligger vägg i vägg. Tyvärr.

Nu är det ICA Maxi som får mina pengar. Och det får de gärna. Rejäla skyltar som är lätta att se, gott om personal på golvet att fråga, fyra olika storlekar på shoppingvagnarna som man dessutom slipper lägga mynt i, massor av snabbkassor om man har glömt att skanna eller bara ska köpa några få saker. Och handsprit överallt. Heja!