Arkiv Djur, Miljö & Klimat Mat & Livsmedel Matsvinn

Personligt rekord i gammal mat

22 november, 2020

10 år gammal mat smakar prima!

Fick för mig att jag skulle göra egen granola. Receptet innehöll vetekli. Letade i skafferiet och hittade en påse. Med bäst före datum 21 augusti 2010. Nja… väl magstarkt även för en matsvinnsaktivist som jag.

Men mjölet smakade ju gott, inte härsket som man kan vänta sig, och jag orkade inte gå och köpa nytt. Så jag blandade i vetekliet. Granolan blev alldeles utmärkt.

Så släng aldrig mjöl, kryddor, knäckebröd och andra torrvaror förrän du smakat på dem. Håller ofta hur länge som helst, om de har förvarats torrt och mörkt. Och helst svalt.

 • Reply
  Mårten Thorslund
  23 november, 2020 at 14:31

  Inte för att vi egentligen ska tävla om personbästa på gammal mat (!?), eller ska vi det 😜?, men jag har ju ätit minst 11 år gamla kakor. Den historien berättades och förevigade av Sveriges Radio, lyssna här https://sverigesradio.se/artikel/6959408

 • Reply
  Louise Ungerth
  23 november, 2020 at 14:41

  Mårten: Då slår du mig! Tycker gott vi kan tävla om vem som äter äldst mat. Kul och lärorikt. Om den är god…

 • Reply
  Mårten Thorslund
  29 november, 2020 at 14:53

  Gamma är äldst heter det ju, men i detta fall föll du på 1 år 😉 . Vem slår mig – och mina 11 år? Vad har du som läser detta ätit som var i paritet med eller äldre än 11 år? Skriv i s f gärna en kommentar här eller på vår Föreningen Matsvinnet hemsida = Matsvinnet.se eller i våra olika videos på Föreningen Matsvinnets YouTube-kanal, LinkedIn, Instagram, Twitter och Facebook. Vi ses där!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.