Nu på onsdag 20 december kl 12.30 hålls den 79:onde manifestationen på Fria Ukrainas plats, Stockholm. Parken ligger mitt emot Ryska Ambassaden och parollen är ”Ryssland ut ur Ukraina”. Medverkande denna gång är

Eva Dahlgren, artist
Peter Englund, författare, akademiledamot
Göran Rosenberg, författare
Björn Wiman, kulturchef, DN
Ganna Gladkykh, styrelseledamot Nordic Ukraine Forum
Ulf Bergström, operasångare
Mats Adler, moderator och medarrangör

Jag vill verkligen uppmana alla som kan att gå dit. Att för en stund stanna upp och skänka tankar till alla de som med blod svett och tårar, lidande och död försvarar vår demokrati. Och för att visa Ryssland att vi aldrig ger upp stödet till Ukrainas folk. Samtidigt tar du del av kloka, starka ord och fin musik. Det är en upplevelse, i gemenskap.

I dag polisanmäldes Ryska Ambassaden av aktionsgruppen Ryssland ut ur Ukraina för störande av allmän sammankomst efter att flera gånger ha stört manifestationerna med biltutande, lövblåsare och annat. Så lågt.

Mer om internationella bolags verksamhet i Ryssland  på bloggen.