Kort update denna gång – mer kommer
Två säger två seminarier i Almedalen som handlar om matsvinn. 374 seminarier om klimatet, två som tar upp matsvinn. Trots att 8-10 procent av klimatpåverkan globalt genereras av mat som aldrig äts. Förra året nämndes inte matsvinn som en viktig fråga, överhuvud taget. Två är bättre än inga och det är Matsvinnet.se -forum för minskat matsvinn som arrangerar båda två. Ett handlar om förvaringstemperaturen på livsmedel som vi anser är alldeles för hög. Max + 8 grader i Sverige, + 4 grader i Norge och + 5 i Danmark, till exempel. Sänks temperaturen kan bäst före-datum flyttas fram många dagar och matsvinnet minska. Anser vi. Fördelar och nackdelar, problem och möjligheter med att sänka förvaringstemperaturen? Det kommer vi att diskutera under seminariet Förvaringsstemperaturen på livsmedel- en mat och klimatskandal? Torsdag 26 juni kl 13, Högskolan, sal B 23
Är de olagligt att slänga mat? Ja faktiskt. Enligt miljöbalken. Men det finns inga sanktioner, och ingen som har till uppgift att se till att lagen följs. Vad gör vi åt det? Lyssna klockan 14, torsdag 26 juni högskolan, Sal B 23. Läs mer här: Matsvinn är olagligt.
Välkommen!