Drygt 80 000 ton bröd bakas i bagerierna varje år, men hamnar aldrig i våra magar.

Välkommen till Almedalsseminarium

Tisdag 2 juli kl 14-15, Strandgatan 15 B, Narvas Trädgård

Att brödsvinnet är enormt är inte okänt utan har diskuterats i flera år inom branschen, men fakta och vetenskap har saknats. Nu finns den. Det har forskare vid Högskolan i Borås och SLU sett till.

80 000 ton bröd förfars varje år.

Matsvinn är en dålig ekvation för klimatet, miljön, planeten och inte minst för våra plånböcker. Vad göra?

Om detta kommer vi att samtala med en kunnig panel efter en kort dragning av det vetenskapliga läget.

Vi diskuterar returrätten för bröd som kan vara en riskfaktor för brödsvinn, det breda brödsortimentet som driver svinn. Vi pratar om brödtransporterna, och om återvinning av bröd till energi och jäst är en god idé.

Och vi pratar om att vi medborgare slänger massor av bröd. Hur får vi stopp på det?

Panel

  • Anders Carlsson Jerndal, vd Pågen
  • Simone Margulies, vice vd Dagab Inköp och Logistik
  • Anna Månsson, försäljningdirektör Fazer
  • Jenny Lundström, styrelseledamot Miljöpartiet
  • Louise Ungerth, Föreningen Matsvinnet
  • Louise König är moderator

Välkomna! Vi bjuder på en ny vetenskaplig studie om brödsvinn, en rykande färsk rapport, en ny attitydundersökning, en oliktänkande panel och gammalt bröd!

Arrangörer är Föreningen Matsvinnet och Ungerth & Co

Tack till Narva som ställer plats till förfogande, YouGov som har gjort attitydundersökningen, vänner som har gjort illustrationerna och Louise König som är moderator. Allt ”pro bono”. Varmt tack.